Wednesday, June 30, 2010

Panikcensurera!

Sedan en tid tillbaka har vi haft bristfällig förmåga att dra till oss ledare som håller med i påståendet om att de finns till för vår skull. De är ofta folk med stort ego som vill upp på grund av egen vinning.

Kriterier som lett till en fet karriär har länge varit följande:
1. Rätt vänner. Smörj rundligt och gift dig till kontakter.
2. Ha hybris, var vältalig och bred på. Se rik ut.
3. Sikta högt och misskreditera de som vet sanningen om dig.


Detta håller inte längre, och ett skifte äger rum just nu.
Lögnaktiga och maktgalna ledare faller som furor numera. Sanningen hittar fram, tack vare mobilkameror, ljudinspelningar, vakna människor samt möjligheten till infospridning via nätet.
Vilket för oss fram till del 2:

De vill ta ifrån oss möjligheten att få tala fritt via nätet. Nätet sprider SNUSK, otillbörliga bilder, recept på bomber gjorda av hushållsavfall samt sanningen om våra folkvalda. Ungefär som posten alltså, men snabbare. Därför måste det under krampaktig kontroll av dem som förstår bättre än oss. Ta en stund och kolla på dessa små länkar. Detta är vad nätet egentligen finns till för. Spridning av den andra åsikten. Utan nätet ser vi en regisserad bild av verkligheten. Se, begrunda kritiskt, och ta till dig det du känner du personligen kan tro på:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Rupert_Murdoch

http://www.youtube.com/watch?v=MG--42sjAvA&feature=player_embedded

Den här är fin, den säger allt om motivet om man begrundar de ekonomiska intressen personens familj representerar:
http://www.youtube.com/watch?v=i8PCmLPPVnA&feature=related

http://henrikalexandersson.blogspot.com/2010/06/eu-och-nu-asiktsregistrering.html

Jag var inte den första med websida, men tog del av den första vågen av internetkommunikatörer i Sverige. Det var ganska tomt där ute då. Redan från början kände jag att detta var ett verktyg för att dela upplevelser globalt, och insåg att där fanns ett enormt värde. Obeskrivbart stort. Tänk att kunna ta del av andras erfarenheter, t.ex. folk boende i diktaturer. Senare skulle vi ju se att exempelvis Kina och andra diktaturer började filtrera sin tillgång till internet kraftigt och fortfarande gör det.

Tillgången till bred kunskap
Utan fri kommunikation kan vi inte avgöra om en framtida ledare är korrumperad eller sund. Till det behöver vi ta del av andras erfarenheter på gräsrotsnivå, inte bara äta de nyheter som presenteras genom den makthungrigas nätverk. Tänk Berlusconi och Murdoch. De finns de som påstår att liknande mediastyrning finns även här i landet, men jag betecknar det som osanning tills jag hittat något trovärdigt om det.

Därför är den frihet jag just nu använder mig av, friheten att kommunicera denna tanke via nätet, det viktigaste fundament vi har i all form av demokrati och sunt samhälle. Kämpa för den. Svenska staten har genom att vattna vår rädsla givit sig rätten att läsa och utvärdera allt vi skriver om idag. Detta är ett verktyg som kommande regeringar kan missbruka.

Vi har länge levt i fred i Sverige och har inte behövt tänka i dessa banor på lång tid. Mitt syfte är heller inte att bidra till den våg av eländesnyheter som lamslår folk i vårt land varje dag genom nyheterna och som skapar ångest och en känsla av maktlöshet. Så luta dig tillbaka och njut av vår svenska sommar. Det är vi värda. Håll sedan ett halvt öga på dessa frågor, och känn efter vad som är viktigt för just dig så att du kan agera efter eget huvud. Så länge nätet finns så hörs även jag och du.
Vänliga hälsningar. Din Pinstriper.

No comments:

Post a Comment