Friday, February 13, 2015

lokalsinnetGrönSaaben vilar just nu.

–Men kolla så fint!
Jag har ärvt min mors kärlek till nya platser. Eller snarare är det en slags försvar. Alla platser är nämligen nya platser för oss. Vi har lokalsinne som guldfiskar. Ett varv runt i akvariet så är allt nytt igen.

Min bror har det däremot väl förspänt. Han och pappa vet alltid sina exakta koordinater, och kartan inne i huvudet har dessutom flera historiska lager. –Där borta stod ladan som brann 1978, kan det låta. Jag ser en handikapparkering. Sedan fortsätter de att berätta om en Borgward som femton år innan branden stod bakom ladan. Själv ser jag bara ett nytt köpcentrum på samma plats.

Nej min egen starka egenskap är nog just förmågan att köra fel. Felkörningarna leder ut mig till platser jag aldrig annars skulle ha besökt, och därför kan jag veta om många övergivna veteranbilar som de andra inte har en aning om. Jag vet till exempel om den där tanten som har en mörkgrön Amazon. Den färgen fanns bara 1967-1968 och är enormt snygg när den är nylackerad. Nu ska jag bara minnas var jag såg den. Jag är säker på att det var i Sågmyra. Eller möjligtvis Brenäs. Vänta…Brenäs? Ligger inte det utanför Insjön? Det var iallafall en tant. Eller en farbror. I Grycksbo. Visst var den väl grön?

Amazoner är trevliga bilar. Här en 122Sport.


1 comment:

  1. Hahaha! Kul skrivet. Hälsningar från Ltitud: 60.817875, Longitud: 15.019721

    ReplyDelete