Thursday, April 29, 2010

SMEG 1

Få saker är väl roligare än att gå lös på riktigt dyra konsumtionsvaror med vinkelkap och svets.

Bakåtsträvan när det är som dyrast


Om man gillar femtiotalets former så är det risk att man även gillar de moderna kylskåpen från italienska SMEG. Prislappen brukar dock hålla allmogen tillbaka, och så var det även för oss. För att vara riktigt ärlig så har jag aldrig köpt en bil för lika mycket pengar som dessa skåp kostar nya. Hmm... det där lät inte så bra.

Emellertid var det en arbetskompis till Anna som nyss köpt hus där befintligt, nästan-nya-SMEG inte riktigt passade in efter de nya ägarnas smak. Så vi fick det till halva priset och spontana som vi är så slog vi till. Ett riktigt SMEG. Vi liksom. Som kapitalistsvin! Häftigt. Hämtades med gammelsaaben, se tidigare inlägg.

Problemet med spontanitet är att vi tokblundade för det faktum att dörrarna var vänsterhängda och inte högerhängda som vi egentligen behövde.
"Det ordnar sig".
Ett samtal till svenska generalagenten gav det näst bästa svar jag kunde få: "Det gåååår inte!" Jag älskar när de säker så. Inget ger mig mera kraft.
Så till verket!


Detta är fästet till den övre dörren. (frysdelen) Vi skruvar loss det och finner till skaparglad förskräckelse att andra sidan saknar förjupningen i plasten. Vi kompenserar detta genom att ta av en liten bit extra på fästet innan svetsning. Jag väljer en lite tjockare kapskiva så löser det sig på ett enda moment. Det ser lite mera "fabrikstillverkat" ut med fördjupningen, men en kontroll av plasten visar att godset inte är tjockt nog för att göra en fördjupning. Vi får skruva in det och vara nöjda ändå.


Snabblim från ESAB


Två fästen klara och synliga svetsar slipade.


Ingen gubbe från NASA behöver berätta för oss vad vi behöver göra här. Andra sidan har redan en försänkning så det är bara att migrera över fästet, spegelvända det och byta sida på den lilla plastbussningen och le vackert.


Härnäst ska vi spackla igen hålen efter handtagen på högersidan och flytta dem till den vänstra. Såvida inte vi utelämnar dem i gammal god customanda. Handtagen på dessa är bara en stilistisk gimmick. Snygga, men en renare stil tycker jag passar vårt blivande kök bättre.

"Det går inte" ...nänä visst.

Jag längtar efter att få lägga ett lager gräddvitt över hela skåpet. Tror det blir jättefint.


...

2 comments:

  1. När blir kylskåpet pinstripat?

    ReplyDelete
  2. Vi får väl se härligheten när det är färdiglackat? Chrille S

    ReplyDelete