Wednesday, August 19, 2009

Ang. planerad trängselskatt i GBG:

Skön kommentar på D.I. idag:
skatt eller avgift? 2009-08-19 07:25
Varför envisas med att kalla det skatt? Att betala en skatt med redan beskattade pengar när du använder ett beskattat fordon när du kör på skattefinansierade vägar är så dumt att klockan stannar...
ChiefenEn egen anekdot på detta handlar om senast jag var i Norge. På de stora vägarna blir man automatiskt fotad och räkningen kommer till Sverige efter flera månader. Ungefär som att köra för fort mot en fartkamera, men kostnaden är mindre... Systemet funkar bra och det är lätt att betala när räkningen väl kommer.

Nåväl, körde även på landsbygden och då kommer en obemannad vägtull som bara tar mynt. Med känslan av att vara en brottsling blir jag tvungen att bara passera utan att betala. Väl hemma igen försöker jag komma till rätta med detta genom att surfa på vägtullens hemsida och hittar faktiskt info om hur jag ska betala. Kostnaden 35Nok ökar snabbt till över 150Sek när banken tar ut en avgift för att förmedla pengen till norsk bank! (Jag har Swedbank) Dessutom har jag spenderat en helt onödig kväll framför datorn istället för att vara i verkstan.

Vad lär jag mig då av detta? Jo, eftersom jag inte har lust med trams som detta så blir det skruvmejsel och tio mm fast nyckel nästa gång. Redneck style.


No comments:

Post a Comment