Friday, May 09, 2014

HotRodShow


Hot Rod Show i Borlänge!
Lyssna på namnet: Hot Rod Show!
Angelhair! Flake! Primer! Hårda kärror på hala diagonaler!
Här skulle insupas inspiration och likt en intrikat origamiskulptur vek jag in min lekamen i Anglian och pep dit. Entrén öppnade starkt med att visa upp Swordsons två härliga roddar, som en liten glimt in igenom pärleporten.

Sedan föll korthuset platt för mig. Årets bilutställning är en samling utställda fordon. Urvalet är varierat och skicket på bilarna är bitvis extremt fint. ..men någonting saknas. Få se nu...Hot Rods anyone?

Swordsons Blown Beauty fick min röst.

Ytterst genomarbetad vagn. Inte min stil men jag är imponerad av nedlagt arbete!


 En varierad utställning är toppen. Vi har så mycket gemensamt och alla kan ha det bra. Raggargubbarna kan spegla sig i glidarbilarnas sjutton lager klarlack. Snubbarna i ölmage-tribal-hoodies kan läsa kvartsmilentider vid rivstartsbilarna och låta handen leta sig ned djupare i fickan. Felvändakepsen-grabbarna kan dregla över riskokarna, och aknehobbitarna kan få ticks av neoneporna. Alla lyckliga. Även jag, men jag vill få veta i förväg att jag ska åka till en stillastående cruising...som dessutom kostar hundrasjuttio spänn i P och inträde.

Om det kostar en hundring och heter som det egentligen borde heta: "Fordonsutställning och tractorpulling"? Javisst! Det är en social grej. Absolut.
Men "Hot Rod Show"? Nej, underkänt. Men jag är inte långsint. Jag har å andra sidan pillat med en Manta medan någon annan har dragit ihop en utställning. Skitbra att någon gör något.

Beviset på att maskinerna håller på att ta över planeten är denna
kromosomkrock mellan en traktor och en vattenbuffel.
Du underbara, underbara plåtorganism!

Några dagar senare stod jag i ett garage där det fanns leksaker för flera miljoner, när ägaren berättar om en skitfrän Anglia "med de rätta delarna" han hade sett på parkeringen utanför Hot Rod show. Han pratade om min fläckiga bil, och det värmde! Att någon med en sådan budget förstår vad jag försöker skapa gav ny energi! Och denna nya framåtanda, mina vänner, är vad jag bär med mig från årets Hot Rodshow.

No comments:

Post a Comment