Wednesday, October 31, 2012

snön...

Den första snön

Stora flingor dalar ned utanför fönstret. Sikten är några meter. Tack vare motorvärmare startar traktorn direkt, och efter en stund är det hela under kontroll. Kanterna blir fina tack vare vår lilla kanadensiska snöslunga. Jag sänder mig själv en tacksam tanke för att jag startade den några gånger under sommaren så den har hållit sig driftklar.

 Familjens Rover 400 har fått vinterhjul, ny olja och oljefilter, rengjorda spolarmunstycken och annat pyssel. Därtill har den underredsbehandlats med linolja. Biltema har en prisvärd sprayburk, och i samband med hjulbyte duschas den halvmoderna bruksbilen med ett par av dessa burkar. Två gånger per år alltså. Den håller sig bra. Rå linolja har den högsta penetreringsförmågan efter vad jag läst mig till. Ett tips från mig!

I övrigt är det tack och lov mycket på jobbet nu. Det är bara att jobba på. En deadline ligger efter. Det är sällan det händer och jag är bekymrad för vad kunden tycker om det. Flera andra står och väntar.
I pauserna springer jag och eldar med ved. Det går åt en hel del.
Kom gärna med ett glatt tillrop.

5 comments:

 1. Jag har inte skottat, utan har kört med bilen fram och tillbaka på gården så snön har blivit platt och hård. Det ger en bra bas att lägga skyfflen mot senare i vinter. På så sätt blir gruset kvar där man har lagt det. Å andra sidan ligger det platta och hårda kvar till midsommar ungefär…

  ReplyDelete
 2. Smart! Grannen har en annan angripningsvinkel. Han kör med sin traktor och skottar av sin lilla gård, fram- och tillbaka. Fram- och tillbaka. Han måste ha gjort av med sex liter diesel på den lilla snö som kom nyss.

  Jag tror han drömmer om att gräset ska komma fram igen. Han gillar inte när det gömmer sig under marken så han inte får tag på det. Förra året klippte han en gång i November.

  Det är jobbigt att ha en granne som har hur mycket tid som helst till pyssel och pynt. Nyligen hade jag besök av en kamrat och frågan kom upp var gränsen till nästa tomt går. Jag svarade: "Allt som är vanvårdat är vårat", vilket lockade fram ett skratt.

  ReplyDelete
 3. Nu kan jag ju bara le, både åt texten och åt mig själv.
  I fredags var det sista fredagen i månaden, vilket betyder cruising i Stockholm, men uppenbarligen gäller det mest på sommarhalvåret. Jag hade i alla fall raggat ihop ett par entusiaster med fina bilar som tänkte åka in, men på torsdagen kom snön, eller, de flingor som här kallas för snökaos och gör att tågen inte kan gå i tid. På fredagen var det 2 grader varmt och jag begav mig in till stan med Corsairen, vi blev en liten skara glada människor med de bilar vi tycker är fina. Efteråt fick vi höra att vi var "hårdingar" och ett "föredöme för hobbyn".

  Allt för att vi tog ut våra bilar när det fallit 3 snöflingor och temperaturen var runt nollan.

  Hälsningar från storstan

  ReplyDelete
 4. Jamen så stolt du gör oss! En Corsair är som allra snyggast i den yttre världen när den får visa stilen bland bleka och plastiga Masturbishi och Ford Fonus. Keep it up girl!

  BusAnglian är lättad och saknar värmepaket, så när jag senast tog en femtonmilartur så var det med en 1,5 litersflaska med varmvatten fastklämd mellan stol och knä. När jag parkerade (Falun) så lades flaskan på motorn och var således fortfarande varm när jag hämtade bilen igen och siktade mot hemåt.

  ReplyDelete
 5. Jag börjar bli orolig. När kommer nästa inlägg..?

  ReplyDelete