Thursday, October 09, 2008

Uppdatera din slöa...

Okej jag har slarvat med underhållet av denna sida. Det har inte funnits så mycket att skriva om heller, höst och allt. Saaben fick en annan motor för tredje gången. Denna gång går den jättefint...när den går. Motorn kom ur en skrotbil som stått länge och jag måste byta förgasare till en som har fungerande choke och acc.pump. När den blir varm spinner den. Hoppas den håller länge den här gången för detta är en fars utan dess like. Min sämsta bil genom tiderna och tro mig... jag har haft bruksbilar som skrämt starka karlar.


Så här låter en Saab V4 som reducerat sig själv till tre cylindrar i sin strävan att återgå till tvåtakt!
Aaah! Fyra cylindrar. Gött! Notera chic barbapappadräkt
Med ögonbindel och bakbundna händer tas den gamla Saaben vant isär. Under akten uttalades meningar som skulle få vilket barnsäkert surfprogram som helst att låsa en hel server.Detta är en lätt vässad rova med bortopererad fläkt och tvåportare som rycktes ur en moddad bil på den lokala skroten. Brände en ventil efter bara 300mil. Gick därefter bara bra på riktigt höga varv. Fick den att dra 1,3liter/mil. Vilket rekord!

RullflyttPlopp! Vilken tur, den passar! En snikstandard 1500cc med förgasare tunn som Twiggy sitter nu på plats. Drar gladeligen upp till 140+ men trivs som allra bäst i hundra knyck. Ska kolla upp vad den drar, jag kör väldigt lite men den verkar snål.Genom ett olycksfall i hobbyn har en tüsk tagit sig in i garaget. Det var en herrelös Manta A som stod och grät vid vägkanten. Vi förbarmade oss över dess vilsna själ. Trots arisk härkomst verkar detta vara kul bilar. Opelfabriken knackade in- och moldade dropplisten på a-stolpen(!) för bättre utseende och lägre luftmotstånd. Vem hade tid med sånt annars på sjuttiotalet? På en billig bil! Imponerande. Tyskland emot resten av världen: 1-0.
Mantan ska få en skaplig garagelack och bli sommarbrukis -09. Den går jättefint.
Bilder kommer, det är bara så förb. stressigt på jobbet.

1 comment:

  1. Mantan blev aldrig sommarbrukis -09. Det kunde jag fetglömma! Det kom in mera jobb på min firma så jag blev kvar framför datorn.

    ReplyDelete