Monday, June 30, 2008

Tack Sverige!

Tack till alla svenskar som slutat knyta näven i fickan och verkligen GÖR NÅGONTING!
Det visade sig idag att över 475.000 av oss har skrivit på Expressens (Expressen gör något bra?!) protestlista. Notervärt är att källan till denna nyhet är SvD.
Kom ihåg att FRA-lagen togs fram av sossarna och att moderaterna nu lirade igenom den mitt under fotbollen. Ska vi komma ihåg detta när det blir val?
Rött kort.
Kliv av planen.

Nog snackat om samhälleliga funktioner. När röda Anglian gick iväg blev det mera plats i garaget och inspirationen rann till igen. Just i denna stund har ett mindre stycke av min arm typ tre-klassade brännskador efter en incident härledd till svetsningen av växellådstunneln, men det är detaljer. Det är så kul att ha kommit igång med busbilen igen. Den sportvässade Anglian. Jag måste publicera en bild.



Nu har den massor av blank, frisk plåt från donatorbilen i golvet. Det ser så läckert ut med orginalpressningar. Var lade jag nu Aloe-Veran? Måste fukta in såren och gå ut dit igen!

Monday, June 23, 2008

Hej då Ford 105E

Mot nya äventyr med nya ägare...

Detta inlägg...

...skulle gärna handla om hotrods och choppers.
Men jag skriver bara så här, eftersom jag fortfarande har hopp om den del av svenskarna som inte ger sig, inte glömmer och inte rättar in sig i ledet:
- - -
Regeringsformen 2 kaptilet 6 §

Varje medborgare är gentemot det allmänna skyddad mot påtvingat kroppsligt ingrepp även i annat fall än som avses i 4 och 5 §§. Han är därjämte skyddad mot kroppsvisitation, husrannsakan och liknande intrång samt mot undersökning av brev eller annan förtrolig försändelse och mot hemlig avlyssning eller upptagning av telefonsamtal eller annat förtroligt meddelande.

Detta visar helt tydligt att FRA-lagen strider mot grundlagen, så FRA-lagen tillåter mass-avlyssning av svenskarna.
- - -
Källa:http://frapedia.se/wiki/Svensk_grundlag

Vi minns 17 Maj

Norges nationaldag och den fina vårens annalkande i det Svenska landskapet

...och jag körde fast med vår Granada på de egna gården. Pinsamt. Grannarna måste ha legat dubbelvikta av skratt bakom gardinerna. Det skulle jag ha gjort!
Det kom alltså ett sent snöoväder och slog omkull vårens tafatta framsteg. Det landade två decimeter snö på några timmar! Vi kom hem efter en tur till svärmor. Kunde hålla 75 på riksvägen. Det spann på alla växlarna, men så var det också länge sedan man sadlade om till sommarsvålarna.

Det är först nu jag orkar tala om det inträffade.

Nu när det faktiskt är en sund regning svensk sommar så som man är van.



Ratchopperns tank

Anglian och Granadan på nya vägar

Japp, har upptäckt ett sätt att få bättre ekonomi i min bilaffärer. Sälja!
Tidigare har jag varit en rackare på att köpa, så vi får se vad detta nya grepp ger i kassan. Gårdagen var omtumlande. Okej att Granadan gick iväg, den kostade lite mera i drift än de flesta andra, men Anglian! Fanken jag har sålt Anglian! Den röda som vi filat och gnidit så mycket på. Den var en del av oss. Sen kördes den i väg av ett visserligen väldigt trevligt par, men ändå. Någon helt annan. Konstigt.
Mannen köpte den åt sig själv i femtioårspresent. En merit i min ögon.

Lycklig färd med Ford.

Psykochoppern



Man ska plåga sina vänner.
Hojsamlaren och veteranracingföraren Anders Berglund har gift sig med sin Jenny, och som de goda banditer vi är så satte vi ihop en Psykochopper och ställde över vid hans gård på natten. En ceremoniell dalagrej det där kanske, att ställa skrot på gården för den som gifter sig. Problemet är att det är inte meningen att mottagaren ska bli glad. Det blev både Anders och Jenny!

Initiativtagare, skrotletare och huvudarkitekt var Benny Andersson. Mycket trevlig snubbe det där. På själva nattliga placeringen hade vi afroperuker på oss. Han passade förvånandsvärt bra i sin!

Wednesday, June 18, 2008

Fordonsbyggare emot övervakning!

Det handlar om FRA, det handlar om att övervaka den lilla människan.
Det handlar inte om grov kriminalitet, för dessa riktiga busar använder kryptering, tunnlar, specialprogram och Darknets. Idag är våra partier med få undantag lögnare. Jag tänker på utlovade sänkningar av bensinskatt, etc. Demokratin är dålig idag.

Får sedan politiken sjunka lägre så blir FRA ett fin-fint verktyg för att kuva ett redan fegt och fjolligt folk. Stå upp för dig själv idag.
Skriv på:

http://www.namnlista.se/113

Tuesday, June 10, 2008

Vässning av v4!

Jojo, jag vet vad ni säger, ni som har hittat hit:
Den saknar fyra burkar för att bli spännande!


Men det håller inte, detta är frugans bil och hon vill ha den som den är. När hon signalerade att hon ville ha en gammal Saab 96 så hakade jag på, för det bästa som kan hända är att sambon också gillar veteranbilar va? Jajjemen! Följdaktligen är hon en av de sällsynta som hjälper till att skrapa underredsmassa, klippa till lagningsbitar som passar kant-i-kant och kommer med gin & tonic till garaget när man själv ligger där med svetsloppor i kallingarna. Det, mina vänner, är livet det!

Efter några år i trafik så vill nu Saaben ha nya balansaxellager, så ur åkte motorn. Nu har den legat för länge på bänken. Små paket i form av 7.2 kam och lättade lyftare (76,8g) har börjat trilla in. Snart beställs också en komplett koppling. Topparna är redan färdiga och fick utblåsen portade när de ändå var isär.
Närmast ska motorns externa plåtdelar iväg på blästring så jag kan blåsa på dem lite original blanksvart innan montering.
Ibland jobbar jag på en Anglia som blir en leksak. Engelsmännen kallar stilen för Boy racer, vilket lägger ann tonen. Köpte den för att den har crossflow, close-rangelåda, skivor fram, stora trummor bak, dubbla kränghämmare etc. Stötig så man behöver njurbälte!

När föregående ägare monterat den åtråvärda växellådan så har han smaskat upp den i original kardantunnel. Pang, sådär, va bra. Den sitter lite snett och ligger emot karossen på flera ställen. Har pressat ut tunneln! Den senare är dessutom uppkapad och hade en popnitad plåt över det stora hålet. Eller plåt förresten, det var delar av en färgburk! Golvet är lappat och har ett tjockt lager av ljuddämpande matta, lim och rester av goda idéer överallt. Så jag gjorde det enda rätta; kapade bort skiten!
Ny originaltunnel kommer från reservdelsbilen och monteras nu på fritiden. Senare kommer resten av golvet på förarsidan bli bytt utifrån originaltunneln. Den är själva referenspunkten nu, så jag vet vad som är rätt.
Jösses så lortig man blir!



Notera också att Granadan är prissänkt. Tror alla köpare ligger på stranden...